Nikon P300 anmeldelse

Der har været ret stille fra Nikon hvad angår deres p-serie de seneste år, men nu er de tilbage med et nyt skud fra stammen: Nikon coolpix P300 – som jeg her vil se lidt nærmere på. Første tanke var at den mindede meget om Canon Powershot S95, dog var noget ved denne markant anderledes.

Nikon P300 har en imponerende opløsning på hele 12 mega-pixels, og lader dig optage fuld hd-video i 1080p. Hos de nærmeste konkurrenter i samme klasse, vil man normal kun hd-optagelser i 720p. Desværre har den ikke mulighed for at optage RAW-filer, hvilket os videonørder altid gerne ser.

Tekniske specifikationer – hurtigt overblik:

  • 12 megapixel CMOS-sensor
  • 160-3200 (ISO) ved højeste opløsning
  • 1080p HD-video optagelser
  • Indbygget stereo mikrofon

Det helt store gennembrud ved Nikon P300 er videokvaliteten, da den meget sjældent er god i klassen for kompakte kameraer. Derudover indeholder den ikke yderligere markante funktioner sammenlignet med konkurrerende kameraer, men lever nærmere op til forventningerne i denne prisklasse.

Se eksempel på video-kvaliteten:

Er den værd at købe?
Der er rigtig mange alternativer på markedet for kompakt-kameraer, og kvaliteten er blevet virkelig høj i takt med udviklingen. Nikon Coolpix P300 er dog en meget værdig konkurrent til alternativerne, og er prismæssigt ret godt med i forhold til fx Lumix LX5 fra Panasonic og Canon S95. Sensoren er dog en smule mindre på Nikon P300 - hvilket også er værd at overveje.

Nikon P300 mangler også muligheden for at tage billeder i RAW, og det kombineret med den lidt mindre linse, gør at den alligevel placerer sig i den lavere ende af skalaen blandt kompaktkameraer. Selvom jeg her har sammenlignet det med blandt andet Canon S95, er der meget ved denne nye ting fra Nikon som minder om kameraer i den billigere klasse.

Skriv en kommentar