Kamerastativ

Et kamerastativ er praktisk i mange henseender, hvad end du bruger det til portrætter, naturfotografier eller videooptagelse. En nem måde at udnytte dit kamera til fulde, da du ved at have et stativ har meget lettere ved at holde fokus og koncentere dig om selve indstillingen. Der findes mange forskellige kamerastativer, men det er vigtigt at du tænker dig om, inden du går ud og investerer i at kamerastativ.

Først og fremmest skal du huske formålet, og gøre det klart hvad dit behov er. I stedet for at have flere forskellige stativer på lang sigt, kan det være bedre at finde en som kan klare alle udfordringer. Der findes helt overordnet to typer kamerastativer: tripod og monopod.

Tripod – Kamerastativ med tre ben

Et tripod er klart det mest brugte stativ, og det langt de fleste forbinder med et traditionelt kamerastativ. Et tripod-stativ er meget stabilt og godt til blandt andet portrætter, produktbilleder eller ander ting hvor opstillingen skal være nogenlunde konstant. De kan købes i et hav af forskellige størrelser og prisklasser, og fåes lige fra 100 kroner og til til mange tusinde. Det som blandt andet adskiller de dyre fra de billige er kvaliten, og hvor lette de er at håndtere. Skal du bruge et kamerastativ til video, er det vigtigt at drejeenheden er god, så du kan få en glidende bevægelser ved panorering.

Monopod – Kamerastativ med et ben

Monopod-stativet er let at have med overalt, og kan hurtigt foldes sammen og tages med mod en anden opstilling. Det er rigtig godt til den mobile fotograf, som måske lider under lidt problematiske forhold eller et tungt objektiv. I forhold til tripod kræver den ingen opstilling, men så er stabiliteten heller ikke så god.

VN:F [1.9.22_1171]
Vores brugere mener:
Rating: 4.8/5 (5 votes cast)
Kamerastativ: 4.8 ud af 5 baseret på 5 vurderinger

Skriv en kommentar