Objektiver

Et kameraobjektiv eller en linse, er det som benyttes til at fange lyset og dermed tage billederne. Der finde mange forskellige kvaliteter og prisen, men det har også en meget stor betydning for det endelige resultat.

Objektiver er den optiske del af kameraet, og består af en række linser, hvorved den korrekte betegnelse er objektiv og ikke lise, hvilket man kalder det.

Du kan få mange forskellige objektiver, herunder normalobjektiv, vidvinkelobjektiv eller et teleobjektiv. Dette dækker over brændevidden, som kort fortalt bestemmer hvor stort billedet skal være (vinklen).

Hvilket objektiv?

Pris og kvalitet hænger næsten altid sammen, og det kan ikke altid betale sig at gå efter de billige objektiver. På de billige alternativer kan der være optiske fejl, hvilket man kan vurdere på om billedet er skarpt hele vejen igennem. Typisk kan man også se kvaliteten på indfaldet af lys, da de billige objektiver normalt laver for meget lysindfald i hjørnerne.

Blændevidden spiller en stor rolle på prisen, og de to ting følger normalt hinanden meget præcist. Dette skyldes at jo større åbningen skal være, jo bedre kvalitet er den optiske del nødt til at være. Igen kan det være en fordel af se eksempler på billederne via nettet, da man på mange sider kan finde frem til hvilket objektiv der er brugt. Så kan du prøve at sammenligne to alternative objektiver.

VN:F [1.9.22_1171]
Vores brugere mener:
Rating: 2.7/5 (6 votes cast)
Objektiver: 2.7 ud af 5 baseret på 6 vurderinger