Canon EOS 550D

Canon EOS 550d

Canon EOS 550D er et spejlreflekskamera, som blev introduceret i februar 2010. Et meget kendt kamera, som også i 2012 vandt TIPA awarden for bedste spejlreflekskamera på markedet. Med sine 18 megapixels er den ideel til storformat billeder, eller god til motiver som senere skal beskæres. Canon EOS 550D betragtes af mange som det perfekte kamera, og er derfor også en af de mest populære modeller på markedet. Specielt det at kameraet er rost til skyerne af adskillige anmeldere, har tydeligt haft en indvirkning på salget. Ser man på designet, appelerer det umiddelbart til førstegangskøbere. 550D er dog en bombe af et kamera med meget ekstra teknologi, og som tager nogle virkelig gode fotografier, hvorved den også kan appelere til stadiet over nybegynder. INFO – Canon EOS 550D er udgået og erstattet af: Canon EOS 650D.

 

Tekniske specifikationer

 • 18 megapixels på Canon EOS 550D
 • 1080P HD-videooptagelse
 • 3″ LCD-skærm
 • DIGIC 4 processor med ISO 100-6400
 • ISO 100-6,400 (mulighed for udvidelse)
 • Lagring på SD, SDHC og SDXC
 • iFCL målesystem
 • Quick Control-skærm (nem indstilling)
 • Vælg manuelt værdi for Auto ISO
 • Stik til ekstern mikrofon
 • Eye-Fi tilsluttet funktioner kompatibilitet
Af forbedringer siden den tidligere Canon EOS 500D kan nævnes: Højere opløsning, nyt knap-design, tilpasselig Auto ISO intervaller, HDMI-kontrol (CEC), SDHX kompatibel, forbedret 63 zone lysmåling (iFCL) og forbedret film funktionalitet.

Der er ikke meget billedstøj før lysfølsomheden skryes helt op, så du kan nemt regne med flotte billeder på op til 800 ISO. Selv helt op til ISO 3200 kan billederne printes i stort format uden billedstøj. Sammenlignet med lignende kameraer på markedet, er Canon EOS 550D langt foran hvad angår støj. Farvegengivelsen kan indstilles på mange måder, og er fra standard rimelig neutral hvilket er perfekt til sort/hvis eller dæmpede billeder.

Batteriet i Canon EOS 550D er et LP-E8 batteri, som ifølge målinger, giver strøm til 400-440 billeder når du bruger den optiske søger. Skyder du med Live View, kan det blive til cirka 150-180 billeder, og med videooptagelse kan de klare cirka en halv time. Canon EOS 550D har også store tilslutningsmuligheder, og passer sammen med hele Canons line-up af linser, herunder også EF og EF-S glas. Kameraet har både en “Full Auto” og en “Creative Auto” tilstand, og derudover udbydes et væld af motivprogrammer. Disse omfatter Uden flash, Portræt, Landskab, Sport, Natportræt og macro. De fleste af disse motivprogrammer er for brugere, som ikke ønsker at rode med lukkertider, f-stop, hvidbalance eller ISO-indstillinger.

Udover evnen til at tage gode stillestående billeder, kan EOS 550D optage i full-hd med op til 30 billeder i sekundet. Et af de absolut bedre kameraer til video, med både mulighed for stor manuel kontrol og brug af ekstern mikrofon.

Alt i alt et perfekt kamera til både begyndere og øvede fotografer, som tager virkelig skarpe billeder (minimalt støj), og som har gode indstillingsmuligheder. Et stort plus er også muligheden for at optage i høj kvalitet, hvilket bestemt er værd at tage med i sine overvejelser.

Canon EOS 550D anmeldelse

Peter Christensen, professionel fotograf:

Jeg er en af de heldige som lever af at tage billeder, og derfor er udstyret det vigtigste jeg har. For tiden har jeg to kameraer jeg benytter, det ene er et Canon EOS-1Ds som i stor stil benyttes i studiet og på shoots, et kamera som udelukkende er lavet til professionel brug. Udover dette, er jeg dog den heldige ejer af et Canon EOS 550D – som jeg altid benytter ved fotografering til fester og på de mindre ture, da både kvaliteten og funktionaliteten er aldeles i top. Et kamera jeg anbefaler til alle som vil tage bedre billeder.

Pernille Jensen, Hobro:

Canon EOS 550D var mit første spejlreflekskamera, og blev købt umiddelbart efter at interessen for fotografering begyndt at stige. Et kamera med uanede muligheder, som fungerer til både portrætter eller festbilleder i selskab med familien. Mit valg faldt på denne model, efter at have testet det op mod et alternativ fra Nikon, da jeg fandt brugerfladen på Canon lettere tilgængelig. Dette er naturligvis min egen vurdering, men jeg har bestemt ikke fortrudt mit valg – den har været alle pengene værd, og mere til.

I medierne:

Canon EOS 550D tilbud

Canon EOS 550D er udgået og erstattet af: Canon EOS 600D – klik her.

VN:F [1.9.22_1171]
Vores brugere mener:
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Canon EOS 550D: 5.0 ud af 5 baseret på 2 vurderinger

4 kommentarer

 1. Canon EOS 550D anmeldelse at |

  […] Canon EOS 550D […]

 2. Gæst Mathilde at |

  Hej
  Jeg kunne godt tænke mig et spejlreflekskamera, men jeg er meget i tvilv om hvilket mærke osv. Min far er tidligere fotoentusiast og synes jeg skal købe olympia PEN, fordi jeg er “nybegynder” med hensyn til at tage billeder. Jeg forstår godt at det er et kompaktkamera, man kan sætte objektiver på, men hvad er ellers forskellen på det også et spejlreflekskamera

  Reply
 3. Sille. at |

  Hej. 
  Når jeg vil filme på mit canon 550d og zoomer ind gider mit kamera ikke fokuserer, hvordan for jeg det til at fokusere? :-))  

  Reply
  1. Michael at |

   Følge brugsanvisningen skal man selv fokusere, så det burde fungere normalt..

   Reply

Skriv en kommentar