Missing image

Fotografering af fyrværkeri

Det kan være svært at tage billeder af fyrværkeri, og der er mange faktorer som spiller ind. Den store kontrast og de hurtige bevægelser kræver en del.

Nøgleordene bag et godt fyrværkeribillede er lang lukketid, og ikke mindst minimalt rysten på hånden. Vil helt klart anbefale dig at få fat i et stativ, da det ellers er umuligt at få gode billeder af fyrværkeriet med lang lukketid.

Husk derudover at slå blitzen fra kameraet fra, og gøre brug af de mange manuelle indstillinger dit kamera har. På den måde kan du få meget mere kontrol over dit fotografi, og derved oftest få et bedre resultat. Nogle kameraer har forskellige indstillinger til natfotografering, men det er utroligt svært at lave en standard her, så forsøg med dine egne metoder.

Hold dig til en lav ISO for det bedste resultat, og det bedste vil normalvis være ISO 100. Det kan også være en god idé at bruge bulb-funktionen på kameraet (hvis dit kamera har denne indstilling), som gør at kameraet vil eksponere så længe du holder udløserknappen nede. Dette gør at du ikke binder dig til en eksakt tid, og fx kan tilpasse dit fotografi efter længden på eksplosionen.

Jeg vil også anbefale dig at prøve noget nyt / anderledes, og skyde fra en masse forskellige vinkler. Der findes et have af fotografiker af fyrværkeri, og det bliver lynhurtigt kedeligt med en sort himmel og en regnbue af farver. Se i stedet for også på omgivelserne omkring dig; ville det kvikke billedet op med personer på? er der nogle huske/bygninger som kan give kontrast? eller kan du få nogle spændende effekter frem ved at fotografere nær vand?

Skriv en kommentar