Digitalkamera

Alle bruger det i dag: et digitalkamera. Grundlæggende er den gamle lysfølsomme film blevet skiftet ud med en sensor, som giver dig mange fordele, blandt andet det at billederne nu lagres digitalt.

Et digitalkamera fungerer på samme måde som et almindeligt kamera, da man leder lyset ind via et objektiv, og så gemmes. I dag gemmes billederne blot på et hukommelseskort, hvor billedet er delt op i en lang række pixels (punkter), som tælles i mange millioner. Et typisk almindelig digitalkamera er i dag mellem 8 og 14 megapixels (8-14 millioner pixels), hvilket er langt mere end rigeligt til almindelige billeder.

Man kan spare mange penge på at bruge et digitalkamera, da man selvfølgelig ikke skal købe nye film til det. Du kan se dine billeder med det samme, vurdere kvaliteten og blot tage et nyt hvis det første ikke fungerede. Det fremkaldes let via din egen computer, hvor du i dag på nettet også kan få dem fremkaldt på papir og leveret til hoveddøren.

Ulemper ved digitalkamera

Nu har jeg skrevet meget om de mange fordele, men der er trods at stadig nogle som mener at digitalkameraet har nogle ulemper. Dog skal det siges, at der udvikles virkelig meget på digitalkameraer, så derfor forsvinder mange af ulemperne stille og roligt med tiden.

De gammeldags film i store formaet, har dog en bedre detaljeopløsning, da de gamle negativer giver en bedre kontrastområde. Derudover er de gamle film bedre når der skal eksponeres i længere tid, men dette er også forskellige fra type til type, da det er svært at sætte en fast standard for de gamle film.

Billige digitalkameraer

Til at startede med, kostede at digital kamera en jetjager, men i dag er de blevet tilgængelige i utrolig mange prisklasser. Det samme gælder stort set indenfor alt elektronik: jo længere du venter, jo billigere bliver det. Dog er de nu nede i et leje hvor de næsten ikke kan komme lavere, da man kan få et fornuftigt kamera (fritidsbrug), til mellem 600-1000 kroner. De gamle kameraer har dog også været væk fra butikkerne i mange år efterhånden, da de stort set blev umulige at sælge efter at den nye teknologi kom på banen.

VI ANBEFALER

0-500 kroner:

500-1000 kroner:

1000-1500 kroner:

1500-2000 kroner:

2000-2500 kroner:

2500-3000 kroner:

VN:F [1.9.22_1171]
Vores brugere mener:
Rating: 3.1/5 (22 votes cast)
Digitalkamera: 3.1 ud af 5 baseret på 22 vurderinger

2 kommentarer

  1. […] Digitalkamera […]

  2. Olympus E-P2 anmeldelse at |

    […] Digitalkamera […]

Skriv en kommentar