Canon EOS 700D

Canon EOS 700D er erstatningen for sidste års model 650D – og selvom der ikke er kommet de helt store forbedringer, formål Canon at gøre et flagskib endnu bedre. Den eneste reelle ændring er live-preview og nogle kreative filtre i live-view. Derudover har den en redesignet funktionsvælger (360 grader) og et andet finish.

Efterfølgeren til 650D – kun små forbedringer

På nuværende tidspunkt er Canon EOS 700D toppen af kameraer til begynder-segmentet, og i forhold til 650D er der kun tale om små forbedringer. Canon havde med den tidligere EOS 650D stået overfor en stor udfordring – de havde sat sig til at lave en opfølger til et af deres mest populære kameraer. Canon lagde med denne (som altid) stor vægt på både billede- og videokvaliteten, og værd at bemærke var specielt den nye autofokus funktion under videooptagelsen.

En af de store nyheder på denne model var touch-displayet, som har vist sig at fungere rigtig godt i praksis. Selvom jeg aldrig har været tilhænger af touch, da det af og til kører langsomt og blot gør flere ting mindre tilgængeligt, havde Canon virkelig formået at lave en fantastisk løsning i deres Canon EOS 650D. Der er ingen lange ventetiden og de mest gængse funktioner er kun ganske få klik væk. Denne simple ting, blandt andre, gjorde at der allerede ved sidste model var sket virkelig store fremskridt. Derfor var det helt naturligt at Canon EOS 700D kun fik mindre forbedringer.

Optagelse af video på Canon EOS 700D

En af de ting som er værd at bemærke ved den nye 700D, er de gode egenskaber til optagelse af video. Den har mulighed for at optage i 1080p med op til 30 billeder per sekund (fps), eller 720p med op til 60 billeder per sekund (fps). Den indbyggede mikrofon giver en forbedret stererolyd, og der er naturligvis en minijack-indgang til en ekstern mikrofon, hvilket uden tvivl anbefales til videooptagelser.

Kameraet gør det rigtig godt ved video, og har rigtig flotte farver og kontraster i selve billedet. Autofokus var en af de helt store kæpheste ved den tidligere EOS 650D, da det ganske simpelt ikke fungerede optimalt og fokuserede for langsomt. De har forsøgt at revolutionere denne del, men desværre oplever vi den stadig som en smule langsomt, hvilket tydeligt ses hvis der filmes objekter som bevæger sig. Derfor vil jeg klart anbefale at du bruger manuel fokus i sådanne situationer, eller alternativt fokuserer på forhånd ved trykke udløserknappen halvt ned inden du optager.

Touchscreen – kan den bruges?

Det er langt fra et nyt begreb indenfor kameraverdenen, men forgængeren Canon EOS 650D var det første af Canons 35mm-modeller som kommer med denne teknologi. På alle tidligere modeller har man skulle styre skærmens funktioner via knapper på selve kameraet, som har virket rigtig godt, men nu er det efterhånden blevet tid til at følge med udviklingen. Der er mange gisninger om hvorfor det kommer netop nu, men stor efterspørgsel fra forbrugerne (som til dagligt at vandt til touch på smartphones og tablets) er nok den primære årsag. Kommer du fra et tidligere Canon-kamera, vil du med sikkerhed skulle vende dig til at berøre skærmen, men når det først sidder i fingerspidserne, bliver det med garanti lettere at navigere rundt.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Vores brugere mener:
Rating: 3.6/5 (18 votes cast)
Canon EOS 700D: 3.6 ud af 5 baseret på 18 vurderinger

Skriv en kommentar