Canon EOS 100D

Canon EOS 100D (også kaldet Digital Rebel SL1) er et utroligt kompakt spejlreflekskamera fra Canon, som trods den lille størrelser er proppet med utrolige specifikationer. Værd at fremhæver er den høje brugervenlighed i forham af en stor skærm, let navigation og høj billedkvalitet.

Canon EOS 100D specifikationer:

  • Megapixels: 18,5 (18 effektive)
  • Opløsning: 5184 x 3456 pixels
  • Processor: DIGIC 5
  • Sensor: CMOS
  • Maksimal ISO: 12800 (25600 med boost)
  • Hvidbalace: 6
  • Skærm: 3″ LCD med touch
  • Videokvalitet: H.264 (1920×1080)

På mange måder kom Canon EOS 100D som en kæmpe overraskelse, da der længe har været forholdsvist stille indenfor udviklingen hos Canon. De har altid lavet gode kameraer, men det har ofte været rigtig let at forudsige nye modeller og finde ligheder med de gamle. Det er primært størrelsen som gør den unik, og med en lancering på samme tid som Canon EOS 700D, fik den selv det kamera til at stå i skyggen.

Billedkvaliteten på det lille kamera er i top, og er meget sammenlignelig med andre spejlreflekskameraer fra Canon med APS-C sensor. Man kunne frygte at de havde gået på kompromis med billedkvalitet grundet den lille størrelse, men det heldigvis ikke tilfældet. Eneste minus er linsen, hvor du er nødt til at opgradere en smule for at kunne hamle helt op med de traditionelle konkurrenter, men kameraet er kompatibelt med hele udvalget af linser fra Canon. Igen er det også værd at bemærke touch-skærmen på kameraet, som jeg tidligere har rost blandt andet Canon EOS 650D rigtig meget for. Der er som altid delte meninger om touch, hvor nogle er mere til den traditionelle måde og trykknapper. Men bare det at kunne slide mellem forskellige billeder og zoome ind ved hjælp af to fingre (som vi kender det fra Apple), vil jeg vædde med at alle kommer til at sætte stor pris på.

Jeg vil mene at Canon EOS henvender sig til de mange ejere af kompakte digitalkameraer, som ønsker at tage næste skridt uden at skulle have en stor klods over skulderen. Et perfekt kamera til dette formål, da den er simpel for alle at gå til og samtidig byder på alle de ekstra muligheder spejlrefleks giver.

VN:F [1.9.22_1171]
Vores brugere mener:
Rating: 3.2/5 (9 votes cast)
Canon EOS 100D: 3.2 ud af 5 baseret på 9 vurderinger

Skriv en kommentar