Missing image

Olympus E-PL1

Et kamera som har været længe undervejs, og et kamera jeg personligt har set frem til i længe. En blanding af spejlrefleks og det kompakte har skabt et godt produkt denne gang.

Et utroligt lille kamera med mulighed for at skifte linse, er hvad Olympus har formået at lave. Vil man frem skal man tænke nyt, og her er kameraet til dig som ikke ved om du skal vælge det kompakte eller et stort spejlrefleks.

Men selv om producenterne jævnligt tale med os om at ville udnytte forskellen mellem disse to etablerede typer af kameraer, har alle modeller hidtil haft en tendens hen imod spejlrefleksen. Men tag ikke fejl, da dette ikke er et kamera der bør tilføre yderligere forvirring for folk, der forsøger at vælge mellem et af de eksisterende E-PXs og Panasonics GF1. Dens forenklet grænseflade dikterer, at det vil være bedst egnet til kompakt kamera brugere, der ønsker at få bedre billeder med det samme og lære om ting såsom lukketider og mere avancerede ting. Erfarne brugere, der regelmæssigt ønsker at overtage kontrollen med de enkelte optagelser parametre kan forventes at befinde sig frustrerede over det store beløb på forårsaget af tabet af meget kontrol.

Jeg har ikke haft lejlighed til at nærstudere billedkvaliteten endnu, hvilket dog kommer senere, men indtil videre har den kun overrasket og jeg går bestemt ikke ud fra at det skuffer.

Skriv en kommentar